Go Back

Blåbærtærte med mandelbund

Ret: Dessert, Kage
Køkken: Dansk, Vegetarisk
Keyword: blåbær, Frugtkage, Hvid chokolade, Kage, Mandler
Antal: 6

Equipment

  • Springform 20-24 cm

Ingredienser

Mandelbund

  • 200 g mandler
  • 5 æg
  • 125 g lyst rørsukker
  • ½ usprøjtet citron
  • 1 tsk bagepulver
  • smør til formen

Crème Chantilly

  • dl Piskefløde
  • ½ Vanillestang
  • 15 g flormelis

Topping

  • 60 g hvid chokolade
  • 100 g blåbær
  • Citronskal, blomster eller andet til pynt

Sådan gør du

Mandelbund

  • Tænd ovnen på 180°. Beklæd springformen med bagepapir i bunden, og smør kanten med smør.
  • Skold og smut mandlerne. Tør dem godt i et rent viskestykke, og blend dem i en blender/ foodprocessor til helt fint mandelmel.
  • Pisk æg og rørsukker hvidt og luftigt med en elpisker i en stor skål. Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Pres derefter saften af citronen. Kom revet citronskal og halvdelen af citronsaften i den piskede æggemasse, og pisk videre et kort øjeblik.
  • Vend mandelmel og bagepulver i dejen med en ske.
  • Kom dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter. Lad den afkøle helt, før du tager den ud af formen.

Chokoladelag

  • Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad (eller i chokoladesmelter). Tag skålen af varmen og kom resten af chokoladen. Rør til den er helt smeltet.
  • Smør chokoladen ud over mandelbunden og lad den køle.
    Hvid chokolade på tærtebund

Crème Chantilly

  • Pisk fløden let sammen med vanillemarv og flormelis.

Samling af kagen

  • Lige inden servering fordeles cremen over kagebunden og blåbærrene lægges ovenpå. Pynt med citronskal og blade eller spiselige blomster.