Go Back

Fish & chips med øldej

Tilb. tid20 min
Ret: Fisk, Hovedret
Køkken: Engelsk
Keyword: Dej, Fisk, Friture
Antal: 2

Ingredienser

  • 2 fileter af kulmule eller torsk ca. 150 g hver
  • 110 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,75 dl danskvand
  • 1 dl øl pilsner eller classic
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 l vegetabilsk olie til frituren

Sådan gør du

  • Rens kulmulefileterne. Det plejer at være tilstrækkeligt at skylle dem og derefter duppe dem tørre med lidt køkkenrulle. Skær fileterne ud i mindre stykker ca. på længde med en finger og 2-3 cm bredde. Krydr fileterne med salt og peber og sæt dem til side.
    Kulmule skåret ud til fish'n'chips
  • Varm olien op i en gryde til 180 grader. Imens:
  • Bland mel, bagepulver og sukker i en skål. Tilsæt danskvand, øl og salt og pisk til du får en jævn dej. Tilsæt evt. ekstra væske, hvis den er for tyktflydende, men pas på: bliver den for tynd, hænger den ikke ved.
  • Kom fisken i dejen et stykke ad gangen og dernæst i frituren. Der kan nok være tre-fire stykker i gryden på en gang. Vent til de er lysebrune - det tager et par minutter - og tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir.
    Friturestegning af fish'n'chips