Go Back

Ærtemos med mascarpone

Tilb. tid15 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk, Engelsk, Italiensk
Keyword: Mascarpone, Ærter
Antal: 2

Equipment

  • Stavblender

Ingredienser

  • 1,5 dl ærter fra frost
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1-2 kviste frisk timian evt.
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk mascarpone
  • salt & peber
  • evt. akaciehonning til tilsmagning

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op med olien på medium varme og sauter løg, hvidløg og timian et par minutter til løgene er blanke.
    ærter løg hvidløg mascarpone eddike
  • Tilsæt de frosne ærter og lad dem få lidt varme inden du tilsætter eddiken. Lad det stå et par minutter. Rør jævnligt og hold øje med at ærterne ikke mister farven (bliver brunlige).
    Sauter løg og ærter i gryden
  • Tag gryden af varmen. Fjern timiankviste og tilsæt mascarponen. Blend massen til det får en ensartet men stadig lidt grov konsistens. Smag til med salt og peber. Juster eventuelt smagen med honning, der fremhæver sødmen fra ærterne.
    Blend ærtemosen