Udskriv

Rabarberkage med mandler og hvid chokolade

Forb. tid30 min
Tilb. tid1 t
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Dansk
Keyword: Hvid chokolade, Kage, Mandler, Rabarber
Antal: 10

Ingredienser

Kagedej

  • 125 g Smør
  • 125 g Sukker
  • 2 Æg
  • 2 tsk Bagepulver
  • 200 g Mel
  • 75 g Mandelmel
  • 1/2 dl fløde
  • 50 g Hvid chokolade

Fyld

  • 350 g Rabarber
  • 125 g Sukker
  • 1/2 Citron Skal heraf
  • 50 g Hvid Chokolade
  • 75 g Hakkede mandler

Udstyr

  • 24 cm springform

Sådan gør du

Dejen

  • Hak mandlerne med skal til fint mandelmel. Bland med mel og bagepulver.
  • Rør blødgjort smør godt med sukkeret. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt i dejen. Hertil bruger jeg en elpisker.
  • Bland melblandingen i den våde masse og justér konsistensen med fløde.
  • Tilsæt den hakkede chokolade og hæld dejen i en smurt springform (24 cm).

Fyld

  • Rens og skær rabarberne i 1,5-2 cm lange stykker. Bland med sukker og citronskal, og hæld det over kagedejen. Tryk rabarberne ned i dejen.
  • Hak mandler og hvid chokolade groft. Drys først mandler, dernæst chokolade over kagen.
  • Bag kagen i ovnen i ca. 1 time ved 170 grader. Mærk efter med en pind om den er gennembagt, inden du tager den ud af ovnen.

Noter

Tip: Jeg hakker alle mandler sammen i foodprocessoren, sigter det fineste ned i melblandingen og gemmer resten til at komme på toppen. Det sparer en arbejdsgang.