Trøffelpesto
Pestoen kan bruges til pasta eller bare til at dyppe et godt stykke brød i.
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Keyword: Basilikum, Pesto, Trøffel
- 60 g pinjekerner
- 1 bundt basilikum (ca. 50 g.)
- 1 fed hvidløg
- 2 dl jomfru olivenolie ca.
- 1/2 citron saft heraf
- 1 tørret trøffel
- 100 g parmesan
- 1 tsk salt
- evt. lidt peber
Rist pinjekerner til de er gyldne.
Skyl basilikum og kom det i en foodprocessor eller blender sammen med de øvrige ingredienser.
Mix it all up!
Tilsæt eventuelt mere olivenolie for at få den rette konsistens. Smag
til med salt, peber, citron eller hvad du synes, der mangler.
Tip: spiser du ikke pestoen med det samme, så hæld den på et glas og
dæk overfladen med olivenolie. Det hindrer skimmel og forlænger
holdbarheden. Opbevares på køl.