Udskriv

Trøffelpesto

Pestoen kan bruges til pasta eller bare til at dyppe et godt stykke brød i.
Forb. tid15 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Keyword: Basilikum, Pesto, Trøffel

Ingredienser

  • 60 g pinjekerner
  • 1 bundt basilikum (ca. 50 g.)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl jomfru olivenolie ca.
  • 1/2 citron saft heraf
  • 1 tørret trøffel
  • 100 g parmesan
  • 1 tsk salt
  • evt. lidt peber

Sådan gør du

  • Rist pinjekerner til de er gyldne.
  • Skyl basilikum og kom det i en foodprocessor eller blender sammen med de øvrige ingredienser.
  • Mix it all up!
  • Tilsæt eventuelt mere olivenolie for at få den rette konsistens. Smag
    til med salt, peber, citron eller hvad du synes, der mangler.
  • Tip: spiser du ikke pestoen med det samme, så hæld den på et glas og
    dæk overfladen med olivenolie. Det hindrer skimmel og forlænger
    holdbarheden. Opbevares på køl.