Lasagne med elgkød

af | 3. dec 2019 | Aftensmad, Opskrifter

Har du kørt en elg ned i Sverige?

Så læs videre her, hvor vi anbefaler, hvad du kan bruge et par hundrede kilo hakket elgkød til.

Elgkød er en kategori for sig. Kødet minder om en blanding mellem okse og vildt. Meget rødt og relativt fast. Kødet skal krydres lidt ligesom lam, hvor kødet gerne skal have selskab af masser af krydderurter.

Hakket elgkød egner sig godt i en art lasagne, hvor smagfulde grøntsager også kan være en hjælper til at få en god smag ud af elgkødet. Her følger så vores bud på, hvordan du kan gøre Skovens Konge ære.

Vi har ladet elgen gøre sit indtog i det italienske køkken og skabt en mættende italiensk-nordisk fusion!

Du kan også finde elgkød i et supermarked. Vores er importeret fra Sverige.

Elglasagne med spinat og svampe

Forb. tid45 min
Tilb. tid1 t 15 min
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk, Nordisk
Nøgleord: Elgkød, Lasagne, Spinat, Svampe
Antal: 4

Ingredienser

  • 500 g hakket elgkød
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • urter f.eks. rosmarin og timian
  • 1-2 dl rødvin
  • 4 portobello svampe
  • 400 g helbladet spinat fra frost
  • 20 g smør
  • 1 spsk mel
  • 4 dl mælk
  • ½ tsk muskatnød
  • 50 g havarti ost el. lign.
  • 50 g parmesan
  • Lasagneplader

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær løgene i smalle både eller ringe, og svits dem i olie på en pande i 2 min.
  • Tilsæt kødet og brun det af. Tilsæt dernæst hvidløg og urter. Steg det med et minuts tid.
  • Tilsæt rødvin til kødet, og lad det koge ind. Smag til med salt og peber.
  • Skær svampene i 5 mm tynde skiver, og svits dem i olie på en pande til de er flot brune.
  • Lav en opbagning: smelt smørret i gryden og tilsæt mel. Kom mælken i gradvist, mens du pisker til du opnår en jævn "sovse-konsistens". Tilsæt spinaten, og lad den koge med til spinaten er rørt ud i sovsen. Tilsæt muskatnød og smag til med salt og peber.
  • Nu skal lasagnen samles: Start med et tyndt lag spinatstuvning. Dernæst et lag lasagneplader, et lag kød og et lag spinatstuvning. Læg endnu et lag plader, dernæst alle svampene og resten af kødet. Slut af med et lag plader og resten af spinatstuvningen.
  • Kom lasagnen i oven i 25 min. Tag lasagnen ud og kom osten på toppen og giv den 5-10 minutter mere.

Steg svampene ved høj varme til de hviner!

Nyd lasagnen med en frisk grøn salat med sennepsdressing. Det giver god modvægt til den tunge lasagne.

  • Elg 50% 50%
  • Grøn salat 50% 50%
u

Hvad drikker man til elgkød?

Tjae. Cote de Rhone, Shiraz, Malbec eller andre i den lidt mere kraftige ende.

Prøv noget andet…

Var du glad for opskriften? Prøv også en af vores nye opskrifter.

Blåbærtærte med mandelbund

Blåbærtærte med mandelbund

Er det overhovedet nødvendigt at spørge? At sætte tænderne i den søde, milde smag af solmodne blåbær kan vist ikke skræmme nogen. Vi er så heldige at have et par blåbærbuske, hvor bærrene rent faktisk bliver solmodne og får masser af smag. Det er i øvrigt nødvendigt...

Fisk i øldej (Fish’n’chips)

Fisk i øldej (Fish’n’chips)

Nu er vi ikke kræsne herhjemme. Faktisk har vi meget svært ved at forstå kræsne mennesker. Så når vi møder folk, der siger de ikke kan lide fisk, men alligevel spiser fish'n'chips, så tænker vi "Jamen så kan du jo godt lide fisk!" Nuvel. Fish'n'chips er bare forbandet...

Ærtemos med mascarpone

Ærtemos med mascarpone

Denne opskrift var egentlig lidt af et tilfælde. Et resultat af en rest mascarpone, som blev belejlig en dag, vi havde købt ind til fish'n'chips - og viste sig at smage helt fantastisk. Fedmen fra mascarponen, syren fra eddiken og sødmen fra ærterne giver en rigtig...